top of page

RENA TRIATLON

PRAKTISK INFO

Hjertelig velkommen til Rena Triathlon lørdag 24.juni 2017!

I år feirer Rena Triathlon 5års jubileum og håper alle vil få en minnerik dag sammen med mange hyggelige mennesker, god konkurranseånd og hyggelig samvær.

Rena Triathlon vil i år bli arrangert av Åslia Skilag i samarbeid med Rena Idrettspark/Forsvaret.

Påmeldingen åpner 1. november 2016

 

Program for lørdag 24. juni

Litt praktisk informasjon rundt og om konkurransen:

 

Regler og krav til utstyr

 

Generelt

Rena Triathlon følger retningslinjene fra Norges Triathlonforbund. Ledsager er ikke tillatt på noen del av konkurransen. Publikum, familie og supportere lager kjempestemning for deltakerne, men må oppholde seg utenfor løypetraseen. Det er heller ikke tillatt å motta noen form for assistanse, klær, drikke eller annet fra personer som ikke selv er deltagere.

Deltagerne kan ikke benytte «lyd på øret» (iPhone, iPod o.l) under konkurransen. Forsøpling er ikke tillatt.

 

Alle flasker, papir osv. skal anbringes i søppelspann langs traseen, eller medbringes til skiftesonen. Det er ikke tillatt å sykle eller løpe i bar overkropp.

 

Ved ulykke eller uhell for øvrig skal deltagerne stoppe dersom ulykke/uhell har skjedd en annen utøver, utøve nødvendig førstehjelp, og sørge for å få varslet medisinsk nødnummer 113 om nødvendig.  Varsle stevneleder og oppgi hvor du befinner deg. Om nødvendig, vent på funksjonærer eller medisinsk personell, og varsle andre utøvere for å unngå at flere blir involvert.

 

Brudd på reglene eller usportslig oppførsel i løpet av konkurransen kan medføre tidsstraff eller diskvalifikasjon.

 

Må du avbryte løpet, meld fra til en funksjonær snarest mulig etter at du har brutt, slik at leteaksjoner ikke startes unødig. Husk å levere tidtakerbrikken til stevnekontoret.

 

For utfyllende beskrivelse av regelverket, se Norges Triathlonforbunds konkurransereglement. Ved uoverenstemmelser gjelder reglementet slik det her er beskrevet, samt de beskjeder som gis på PreRaceBrief for deltagerne i forkant av konkurransen. Eksempelvis er straffen for drafting under sykkeletappen  3 minutter tilleggstid. Straffen blir bekjentgjort direkte til rytteren i løpet av sykkeletappen ved at dommeren viser et gult kort, og/eller ved at rytterens startnummer står på nummertavlen ved skiftesonen.

 

Svømming

Deltagerne skal svømme med badehette utdelt av arrangøren.  Det er påbudt å svømme i våtdrakt med lange ben og ermer. Svømmesokker er tillatt. Svømmehansker er ikke tillatt. Klær som du har tenkt å sykle med, kan du ha på deg under våtdrakta.

 

Deltakeren kan benytte valgfri svømmeart, og svømme i dragsuget av en annen svømmer. Unngå å slå eller sparke de andre svømmerne.
 

Under svømmingen vil arrangøren stille med mannskap i kajakk og båt. De er der for deg og din sikkerhet i vannet. Hvis du skulle få problemer under svømmingen, så legg deg på rygg og strekk én arm i været. Mannskapet vil da komme bort til deg og bistå. Følg deres ordre og beskjeder. Det er meget viktig at du beholder roen, og lytter til rådene du får. Med en neoprendrakt flyter man uten å måtte svømme. Ved å ligge på rygg har du uhindret tilgang på luft, og finner lettere roen.
 

NB: Velger du å få hjelp av kajakk eller båt til å forflytte deg betraktes dette som at du bryter konkurransen. Å trå vannet og holde i en kajakk er derimot tillatt.

 

Sykling

Benytt medbrakt konkurransebelte (anbefalt) eller strikk til å feste startnummeret. Startnummeret skal være bak på kroppen under sykkeletappen, for så å vendes foran på kroppen før løpeetappen. Noter nummer til nærmeste pårørende på baksiden av startnummeret.
 

Sykkelhjelmen skal tas på og festes før en tar sykkelen ned fra stativet. Det er ikke lov til å sykle inne i skiftesonene. Dette for din egen og de andre deltakernes sikkerhet.

Deltakeren kan benytte enhver type sykkel, så lenge den er i god stand og har 2 uavhengige og velfungerende bremser. Sykkelhjelm er obligatorisk og skal være CE-merket og uten skader. Hvis arrangør ved stikkontroll avdekker utilstrekkelige bremser, forbeholder vi oss retten til å nekte deltakeren å starte hvis ikke forholdet utbedres.

 

Sykkeltraseen er ikke lukket for allmenn trafikk, og deltakerne skal derfor følge veitrafikkloven. Deltakeren skal ikke krysse midtlinjen undervegs på sykkeletappen, unntatt ved vending halvvegs på distansen. Vis hensyn til andre deltagere, tilskuere, funksjonærer, bilister og andre i løypa.

 

Drafting (å ligge på hjul) under sykling er ikke tillatt. Avstanden til den som sykler foran, skal være minst 10 meter. Forbikjøring skal være unnagjort i løpet av 20 sekunder. En deltaker som blir passert, skal slakke av og i løpet av 5 sekunder legge seg minst 12 meter bak syklisten foran.

NB: Draftingreglene gjelder ikke de første 500 meter ut fra T1 (skiftesonen etter svømming), ved vending samt de siste 500 meter før T2 (skiftesonen før løping).

 

Lisens

Lisensen er din forsikring ved evtentuell skade under Rena Triathlon.
Som deltaker må du ha helårs- eller engangslisens for å delta. Engangslisens kjøpes ved online påmelding, eller ved etteranmelding hos stevnekontoret på konkurransedagen. Har du helårslisens fra Norges Triathlonforbund må du huske å medbringe lisensnummeret ditt.

 

Satser for engangslisens ved etteranmelding:

  • Ungdom (13-16 år) kr 50,-

  • Junior (17-19 år) kr 100,-

  • Senior/Master (20 år og eldre) kr 200,-

 

 

Overnatting

Trenger du overnatting? På Rena har vi 2 hoteller, disse er som følger:

 

Sanitæranlegg:

Det vil være toalett i området skiftesonen. Etter konkurransen vil dere kunne benytte dere av garderobe- og dusjfasilitetene ved idrettsanlegget i Rena Leir.

 

Stevnekontor:

Ved deltakerregistreringen hos stevnekontoret vil dere får utlevert deltakerposen med blant annet badehette, startnummer og informasjon om løypen.

 

Premiering:

Alle som gjennomfører konkurransen vil få tildelt en årets deltakertrøye. Det vil være premiering for herrer og damer for Normal- og Sprintdistanse, juniorklassen i Sprint, ungdomsklassen i SuperSprint.

 

Parkering:

Det er gratis parkering for både deltagere og publikum på Engvoll (ca 200m sør for skiftesonen, se oversiktskart).
NB: Det er ikke vakthold på parkeringsplassen.

 

Ved andre spørsmål er det bare å ta kontakt:

Mail: asliaskilag@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/RenaTriathlon 

Vi gleder oss til dere kommer!

 

Mvh 

Åslia Skilag - Rena Triathlon 2017


Oversiktkart
Rena Triathlon
bottom of page